بیمه نامه بیمه تکمیلی خانواده :
بیماریها علاوه بر مشکلات روحی و روانی، میتوانند بار مالی سنگینی داشته باشند. در این حالت بیمه تکمیلی خانواده به کمک میآید و آرامش خاطر میبخشد که با خیال راحتتری به سلامت خود رسیدگی کنید. این بیمه زیر شاخهی بیمه اشخاص است،
بیمه تکمیلی خانواده به ویژه برای افراد شاغلی که تحت پوشش بیمه تکمیلی نیستند، گزینهای مناسب و ایدهآل به شمار میآید. با خرید این بیمه، شما میتوانید خود، همسر، فرزندان و حتی والدین خود را تحت پوشش قرار دهید.
بیمه تکمیلی خانواده بدون نیاز به داشتن بیمه پایه
بر خلاف بیمه SME که داشتن بیمهی پایه اجباری است، در بیمههای تکمیلی خانواده ضرورتی به داشتن بیمههای پایه نیست، و حتی اگر بیمه تامین اجتماعی افراد متقاضی از یک سازمان رد نشده باشد، هم مشکلی برای روند صدور نیست و شرطی نیز برای حداقل تعداد افراد بیمه شده وجود ندارد. بدین ترتیب، حتی افرادی که بیمه پایه ندارند نیز میتوانند با پرداخت مبلغ بیشتر، از پوششهای متنوع بیمه تکمیلی بهرهمند شوند. سایر مزیتهای بیمه تکمیلی خانواده به شرح زیر است:
- امکان پرداخت حق بیمه تکمیلی خانواده به صورت اقساط
- امکان تهیه بیمهنامه تکمیلی حتی بدون نیاز به داشتن بیمه پایه تامین اجتماعی
- پوششهای بیمهای با سقف تعهدات متنوع برای همه اعضای خانواده
شرایط کلی بیمه درمان تکمیلی خانواده
شرایط بیمه تکمیلی خانواده معمولا شامل موارد زیر است:
- برخی از پوششهای بیمه درمان تکمیلی خانواده نظیر جراحی، بستری و زایمان به سپری شدن دوره انتظار نیاز دارد، بنابراین بیمهشده پس از گذراندن این دوره میتواند از پوششهای مربوطه استفاده نماید.
- افراد دارای سابقه بیماری در استفاده از پوششهای بیمه درمان تکمیلی خانواده با محدودیتهایی روبهرو هستند بنابراین، امکان استفاده از همه پوششهای بیمه درمانتکمیلی خانواده برای آنها وجود ندارد.
- سن بیمهشده اصلی باید حداقل 18 سال و حداکثر 70 سال باشد.
- فرزندان دختر تا سن 18 سالگی و فرزندان پسر تا سن 22 سالگی میتوانند تحت پوشش بیمه تکمیلی خانواده قرار میگیرند (دختران بالای 18 سال و فرزندان پسر تا سن 22 سال به شرط اشتغال به تحصیل میتوانند تحت پوشش باشند).
نکتهی قابل توجه برای بیماریهای خاص، امکان صدور بیمه تکمیل انفرادی یا خانوادگی نیست، فقط امکان صدور بیمههای گروهی است.
پوششهای بیمه تکمیلی خانواده
پوششهای بیمه تکمیلی طرح خانواده بسته به شرکت بیمه و شرایط آن متفاوت است. اما برخی از متداولترین پوششها شامل موارد زیر میشوند:
- آزمایشها و تصویربرداری: تمامی آزمایشهای تشخیصی مانند خون، ادرار، سونوگرافی، ام آر آی، سی تی اسکن، رادیوگرافی، ماموگرافی و نوار قلب تحت پوشش قرار دارند.
- خدمات تخصصی: هزینههای انواع عملهای جراحی، از جمله مغز و اعصاب، قلب، سرطان، پیوند اعضا و همچنین شیمیدرمانی، رادیوتراپی و سایر درمانهای تخصصی پوشش داده میشود.
- بستری و زایمان: هزینههای بستری در بیمارستان، اتاق عمل، زایمان طبیعی و سزارین، داروهای مصرفی در بیمارستان و هزینههای همراه بیمار تحت پوشش قرار دارند.
- خدمات سرپایی: هزینههای درمانهای سرپایی مانن گچگیری، بخیه و سایر خدمات اورژانسی پرداخت میشود.
- درمانهای خاص: هزینههای درمان ناباروری و نازایی، عیوب انکساری چشم(مانند لیزیک و لازک)، شنوایی سنجی و تهیه سمعک و همچنین تهیه اروتز(وسایل ارتوپدی) تحت پوشش قرار دارند.
- خدمات دندانپزشکی: بسیاری از خدمات دندانپزشکی از جمله عصب کشی، پر کردن، کشیدن دندان و درمانهای لثهای پوشش داده میشود. به این نکته توجه داشته باشید که ایمپلنت، ارتودنسی، دندان مصنوعی و جراحی لثه از پوشش خارج هستند و اگر تمایل به داشتن این خدمات رادارید بهتر است بیمه تکمیل گروهی داشته باشید.
- خدمات اورژانسی: هزینههای ویزیت پزشک، دارو و سایر خدمات اورژانسی در صورت بروز حادثه یا بیماری ناگهانی پوشش داده میشود.
- داروهای خاص و پرهزینه: بسیاری از داروهای تخصصی و پرهزینه که تحت پوشش بیمه پایه قرار ندارند یا پوشش آنها محدود است، توسط بیمه تکمیلی پوشش داده میشوند. به این ترتیب، بیماران میتوانند با خیالی آسوده به درمان خود ادامه دهند.
- فیزیوتراپی و توانبخشی: هزینههای جلسات فیزیوتراپی، کاردرمانی و سایر درمانهای توانبخشی که برای بهبود عملکرد جسمی و تواناییهای فرد ضروری هستند، در بسیاری از طرحهای بیمه تکمیلی گنجانده شدهاند.
مزایای بیمه تکمیلی خانواده
بیمه تکمیلی خانواده مزایای زیادی دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- پوشش هزینههای اضافی: بیمه تکمیلی خانواده میتوانند هزینههای اضافی را که بیمه پایه پرداخت نمیکند، مانند هزینههای جراحی، درمانهای تخصصی و مشاورههای پزشکی پوشش دهند.
- دسترسی به خدمات بهتری: خانوادههای دارای بیمه تکمیلی میتوانند به خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیتتر و سریعتر دسترسی پیدا کنند.
- کاهش فشار مالی: هزینههای درمانی میتواند به شدت بر بودجه خانواده تاثیر بگذارد. بیمه تکمیلی این فشار کاهش میدهد و آرامش بیشتری را برای خانواده ایجاد میکند.
- پوشش بیمهای برای تمام اعضای خانواده: این نوع بیمه برای تمام اعضای خانواده طراحی شده است و محدودیتی برای نوع بیمه پایه افراد وجود ندارد. یعنی همه افراد بدون توجه به بیمه پایه خود، میتوانند تحت پوشش قرار گیرند. همچنین، هیچ محدودیتی برای تعداد افراد بیمه شده وجود ندارد و شما میتوانید تمام اعضا تحت تکفل خود را بدون در نظر گرفتن تعداد آنها بیمه کنید.
بهترین بیمه تکمیلی خانواده در بیمهچی
انتخاب بهترین بیمه تکمیلی درمانی خانواده در بیمهچی، بستگی به نیازهای خاص هر خانواده دارد. اما در اینجا به چند نکته مهم اشاره میکنیم که میتواند در انتخاب شما کمک کند:
- پوششهای متنوع: یک بیمه خوب باید طیف وسیعی از خدمات درمانی را پوشش دهد. از خدمات اورژانسی تا درمانهای تخصصی، هر کدام اهمیت خاص خود را دارند.
- نرخ حق بیمه: هزینه بیمه تکمیلی خانوادگی باید با توجه به بودجه خانواده منطقی باشد. بررسی هزینهها و مقایسه بین طرحهای مختلف به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را از بیمهچی داشته باشید.
- تجربه شرکت بیمه: سابقه و تجربه شرکت بیمه در ارائه خدمات درمانی نیز نکتهای حائز اهمیت است. شرکتهایی که تجربه بیشتری در این زمینه دارند، معمولا خدمات بهتری را ارئه میدهند.
- فرانشیز: فرانشیز به سهم شما از هزینههای درمان گفته میشود. هرچه فرانشیز کمتر باشد، بیمه بیشتر هزینههایتان را پوشش میدهد. پس به دنبال بیمهای با فرانشیز پایین باشید.
- دوره انتظار: مدت زمانی است که برای برخی پوششها، مانند زایمان، باید صبر کنید تا بتوانید از بیمه استفاده کنید. اگر به پوشش خاصی نیاز فوری دارید، بیمهای با دوره انتظار کوتاهتر را انتخاب کنید.
- مراکز درمانی: تعداد و دسترسی به مراکز درمانی طرف قرار داد بسیار مهم است. هرچه تعداد این مراکز بیشتر باشد و به شما نزدیکتر باشند، استفاده از بیمه راحتتر خواهد بود.
- شعب و نمایندگیها: داشتن شعب و نمایندگیهای زیاد به شما امکان میدهد در صورت نیاز به صورت حضوری به آنها مراجعه کنید.
محاسبه حق بیمه تکمیلی درمان خانوادگی
سه عامل مهم برای تعیین حق بیمه درمان تکمیلی وجود دارد:
- سن بیمهگذار: با افزایش سن بیمه گذاران، حق بیمه نیز افزایش خواهد یافت.
- سقف تعهدات طرح انتخابی: در صورت افزایش سقف تعهدات، هزینه بیمهدرمان تکمیلی نیز افزایش خواهد یافت.
- تعداد بیمهگذاران: در صورت افزایش تعداد بیمهگزاران، مبلغ حق بیمه درمان تکمیلی کاهش پیدا خواهد کرد.
پوششهای بیمه تکمیلی درمان خانوادگی
به خدماتی که شرکت بیمهگر با دریافت هزینه متعهد میشود که برای بیمهگذار انجام دهند پوششهای بیمه تکمیلی گفته میشود، این پوششها با توجه به نوع بیمهی درخواستی و سیاستهای شرکت بیمهگر متفاوت است. این پوششها عبارتند از:
- پوشش هزینههای پاراکلینیکی (سونوگرافی، ام آر آی، اکوکاردیوگرافی، رادیولوژی، ماموگرافی و ...).
- خدمات آزمایشگاهی
- پرداخت هزینههای عملهای حیاتی جراحی، مثل: مغز، اعصاب، سرطان، پیوندریه و کبد و... .
- پرداخت هزینههای بیمارستانی مانند: پوشش شیمیدرمانی، بستری، هزینههای زایمان.
- پرداخت هزینههای عمل سرپایی.
- پرداخت هزینه عینک و سمعک.
- هزینه جراحی چشم شامل عیوب انکساری.
- پوشش ویزیت و دارو و خدمات اورژانسی.
- پرداخت هزینههای دندان پزشکی به جز ایمپلنت، ارتودنسی، دندان مصنوعی و جراحی لثه.
- پرداخت هزینه حضور همراه برای بیماران زیر 7 و بالاتر از 70 سال.
- پوشش بلایای طبیعی و جبران هزینههای ناشی از آن.
- پرداخت مبالغ تهیه اروتز.
- پرداخت هزینههای درمان ناباروری.
این موارد تنها بخشی از خدماتی هستند که توسط بیمه تکمیلی پوشش داده می شوند.که بسته به نوع قرارداد بیمه و شرکت بیمهگر، پوشش های دیگری نیز ممکن است در اختیار شما قرار بگیرد که بیمهچی این امکان را لحاظ کرده برای همهی افراد که با مقایسه بهترین طرح و ارزانترین شرکت را انتخاب کند.
مواردی که تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی خانواده نیست
- ترک اعتیاد
- خودکشی
- اعمال مجرمانه
- خسارت ناشی از بلایای طبیعی مثل سیل و فوران آتشفشانی.
- خسارات ناشی از جنگ، شورش، بلاوا، اعتصاب، آشوب.
- جراحی های زیبایی (مگر اینکه ناشی از حادثهای طبیعی طی مدت اعتبار بیمهنامه درمان تکمیلی باشد).
- هزینههای جبران نواقص ژنتیکی و وراثتی.
- زایمان برای فرزند چهارم و بیشتر.
- لوازم و داروهای حوزه زیبایی و بهداشتی.
- جراحی فک: مگر به دلیل تومور یا حادثه تحت پوششهای بیمه درمان تکمیلی ضرورت یابد.
- لقاح سازی و همچنین عقیم سازی.
- اسلیو معده، لیپوماتیک، اقدامات لاغری ( مگر به علت وجود تومور یا وقوع حادثه تحت پوششهای بیمه درمان تکمیلی).
- هزینه اتاق خصوصی در مراکز درمانی و بیمارستانی.
- جراحی دیسک کمر.
- کلیه هزینههای پزشکی در مراحل تحقیقاتی ( تعرفه درمانی آن از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین نشده است).
- جنون.
مقایسه بیمه عمر و بیمه تکمیلی درمان خانوادگی
تفاوت بیمه عمر و بیمه تکمیلی درمان خانوادگی در پوششها، خدمات، مدت زمان، پرداخت خسارتها و غیره نمایان میشود. هر دو این بیمهها به منظور جبران هزینهها در نظر گرفته شدهاند اما تفاوت بیمه عمر و با بیمه تکمیلی درمان خانوادگی این است که بیمه عمر برای حمایت مالی از خانواده در صورت فوت یا از کار افتادگی ارائه شده، در حالی که بیمه تکمیلی به منظور جبران درصد زیادی از هزینههای درمانی که توسط بیمههای پایه ارائه نمیشوند، مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی بیمه عمر نیز زیر شاخه ی بیمههای اشخاص میباشد که دو وظیفه اصلی دارد :
- در صورت حیات فرد پرداخت میشود.
- در صورت فوت به خانواده یا ضامن او پرداخت میگردد.
که در هر دو صورت، در پایان قرارداد مبلغ معینی به صورت یکجا به فرد یا خانواده او پرداخت میشود. علاوه بر این، بیمه عمر یک ابزار مالی مهم در سرمایهگذاری و کسب سود در طول مدت بیمهنامه است.
در مقابل بیمه تکمیلی یک بیمه کوتاه مدت است که به منظور جبران هزینههای درمانی و پزشکی طراحی شده است و میتواند بخش عمده هزینههای بیمارستانی و جراحی ناشی از بیماری، حادثه و سایر هزینههایی که توسط بیمه پایه مانند سازمانهای بیمه خدمات درمانی و تامین اجتماعی جبران نمیشود را پوشش دهد.
مدارک لازم برای خرید بیمه درمان تکمیلی از بیمهچی
برای خرید بیمه درمان تکمیلی خانوادگی مدارک زیر لازم است:
- فرم تکمیل شده درخواست بیمه تکمیلی درمانی
- فرم تکمیل شده پرسشنامه سلامت
- کپی صفحه اول شناسنامه و کارت ملی فرد متقاضی
لازم به ذکر است برای هر فرد بیمه شده مدارک و موارد بالا به صورت مجزا ارسال و بررسی میشود که این موارد توسط همکاران بیمهچی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
خرید بیمه درمان تکمیلی از بیمهچی
برای خرید بیمه درمان تکمیلی ازبیمهچی، میتوانید به راحتی و به صورت آنلاین از تمامی شرکتهای بیمه استعلام قیمت گرفته شود و شما بعد از مقایسه شرایط، هزینهها و پوششها، بهترین شرکت مد نظر را انتخاب کنید. پس از انتخاب، و ارسال مدارک مورد نیاز همکاران بیمهچی با شما تماس گرفته و فرم سلامت شما تکمیل میشود، و صدور بیمه درمان تکمیلی خانوادهی شما انجام میشود، و بیمهنامه خود را به صورت آنلاین دریافت کرده و نسخه فیزیکی آن نیز برای شما ارسال خواهد شد. این فرآیند به شما امکان میدهد تا بدون نیاز به مراجعه حضوری، به راحتی و با اطمینان بیمه درمان تکمیلی مناسب خود را تهیه کنید.
عوامل موثر بر هزینه بیمه تکمیلی خانواده
هزینه بیمه تکمیلی خانواده تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. به طور کلی، هرچه پوششهای بیمهای گستردهتر و سقف تعهدات بالاتر باشد، حق بیمه نیز بیشتر خواهد بود. سایر عواملی که به طور مستقیم بر قیمت بیمه تاثیر میگذارند، عبارتند از:
- سن بیمهشدگان: معمولا با افزایش سن، احتمال نیاز به خدمات درمانی بیشتر میشود و در نتیجه حق بیمه نیز افزایش مییابد. شرکتهای بیمه، سن را به عنوان یکی از عوامل مهم در تعیین نرخ بیمه خانواده در نظر میگیرند.
- تعداد بیمهشدگان: در بیمه تکمیلی اعضای خانواده، با افزایش تعداد افراد تحت پوشش، نرخ بیمه برای هر فرد کاهش مییابد. این به دلیل کاهش هزینههای اداری و مدیرت بیمه گر است.
جمع بندی
بیمه تکمیلی طرح خانواده زیر شاخهی بیمهی اشخاص است، طرح تکمیلی خانواده هزینههای درمانی اعضا خانواده را تحت پوشش قرار میدهد. امروزه برخی شرکتها شرط داشتن بیمه پایه را نیز برای خرید بیمه تکمیلی خانواده حذف کردهاند. انتخاب بهترین بیمه تکمیلی خانواده به نیازهای خاص هر خانواده بستگی دارد و عواملی مانند پوششهای ارائه شده، نرخ حق بیمه، تجربه شرکت بیمه و شرایط خاص باید مورد توجه قرار گیرد.در این راستا بیمهچی به عنوان یک مرجع مطمئن برای مقایسه و خرید بیمه تکمیلی خانواده، به کمک شما آمده تا به راحتی طرحهای مختلف را مقایسه کرده و بیمهای متناسب با نیازها و بودجه خود را به صورت آنلاین خریداری کنید.
سوالات متداول بیمه تکمیلی خانواده
-
آیا برای خرید بیمه تکمیلی خانواده نیاز به بیمه پایه هست؟
در حال حاضر افرادی که بیمه پایه ندارند نیز میتوانند با پرداخت حق بیمه بیشتر، از پوششهای بیمه تکمیلی بهرهمند شوند.
-
هزینه بیمه درمان تکمیلی خانواده چقدر است؟
هزینه بیمه تکمیلی خانواده بستگی به نوع طرح انتخابی، سن، تعداد نفرات دارد.
-
آیا امکان خرید اقساطی بیمه درمان تکمیلی خانواده است؟
بله بیمهچی با ارئه امکان خرید اقساطی بیمه درمان تکمیلی خانواده به خانوادههای ایرانی کمک میکند تا با کمترین هزینه بهترین امکانات درمانی را دریافت نمایید.
-
نحوه دریافت خسارت بیمه تکمیلی خانواده چگونه است؟
به دو روش میتوانید خسارت را دریافت نمایید: روش اول مربوط به مراکز درمانی غیر طرف قرار داد است که باید مدارک درمانی خود را به شعب شرکت بیمه تحویل دهید تا خسارت دریافت کنید،روش دوم استفاده از معرفی نامه و دریافت خسارت مستقیم است.
-
چرا حق عضویت در طرح خانواده بر اساس گروه سنی متقاضی متفاوت است؟
با توجه به افزایش احتمال آسیب پذیری در اثر افزایش سن، حق عضویت بالاتر میرود.
-
اگر سابقه جراحی و بیماری زمینهای داشته باشیم چه میشود؟
شما باید اطلاعات کامل مربوط به سوابق جراحی و بیماریهای خود را در فرم سلامت شما توسط همکاران بیمهچی وارد میشود، پزشک معتمد بیمهگر، اطلاعات درج شده را بررسی خواهد کرد. طبق تشخیص پزشک، ممکن است پوششهای مربوط به بیماریهای مزبور برای شما مستثنی شود اما بتوانید از سایر خدمات بیمه تکمیلی درمانی استفاده کنید.
-
منظور بیمهی پایه چه بیمه ای است؟
منظور از بیمه پایه، بیمه تامین اجتماعی، بیمه نیروهای مسلح،بیمه سلامت، بیمه کمیته امداد میباشد.
-
بیمه تکمیلی خانواده چه مواردی را شمال میشود؟
پوششها و تعهدات بیمه تکمیلی به طرح بیمهای انتخابی بستگی دارد. برخی از طرحهای بیمهای خدمات بیشتری را پوشش داده و برخی تنها خدمات درمانی اولیه را پوشش میدهند. به طور کلی بستگی به طرح انتخابی شما دارد.
-
بیمه تکمیلی برای چه کسانی است؟
تمامی افراد بالای 18 سال میتوانند نسبت به خرید بیمه تکمیلی اقدام کنند. افراد زیر 18 سال نیز میتوانند تحت تکلف بیمه والدین خود قرار گیرند.
اگر از طرف محل کار خود بیمه تکمیلی نشدهاید، کافیست از بیمهچی استعلام و خرید بیمهنامه تکمیلی را کامل بفرمایید تا سفارش شما به صورت آنلاین ثبت شود.