آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که اگر طی یک حادثه آتشسوزی در خانهتان رخ دهد، چه اتفاقی میافتد؟ آیا میدانید پس از آتشسوزی چگونه خسارات را جبران کنید؟ آیا میدانید چگونه از سرمایه و داراییتان در چنین شرایطی محافظت کنید؟ حتما ضربالمثل پیشگیری بهتر از درمان است را شنیدهاید. بیمه آتشسوزی همان پیشگیری پیش از درمان است. این بیمهنامه یکی از مهمترین و ضروریترین ابزارهای مالی میباشد که میتواند به شما در مواقع بحرانی کمک کند. بیمهنامه آتشسوزی زیر مجموعه بیمه اشخاص است که در صورت حادثه، خسارتهای ناشی از آتشسوزی را تحت پوشش قرار میدهد. این بیمه علاوه بر هزینههای بازسازی و تعمیر ساختمان، خسارتهای وارد شده به وسایل و داراییهای شما را تحت پوشش قرار میدهد. همچنین اگر در صورت آتشسوزی، به دیگر منازل مجاور خسارت وارد شود، بیمه آتشسوزی خسارت آنها را نیز تحت پوشش قرار میدهد. در نتیجه داشتن بیمه آتشسوزی برای هر خانواده و کسبوکاری ضروری میباشد. در واقع بیمه آتشسوزی فقط یک ابزار مالی نیست بلکه یک سرمایهگذاری مطمئن در امنیت و آرامش خاطر خانواده شما میباشد. با داشتن این بیمه بدون نگرانی درباره حوادث غیرقابلپیشبینی میتوانید در کنار خانواده خود در کمال آرامش به زندگی روزمره خود بپردازید و در صورت بروز حوادث از حمایت مالی برخوردار شوید. اگر تا به حال برای خرید بیمه آتشسوزی اقدام نکردهاید، اکنون بهترین زمان است تا برای امنیت و آینده خود و خانوادهتان اقدام کنید. بیمهچی در کنار شماست تا با بررسی تخصصی پوششها و شرکتهای ارائه دهنده این بیمهنامه بهترین بیمه را برای خود و خانوادهتان ثبت کنید.
بیمهنامه آتشسوزی از زیر مجموعههای بیمه اموال میباشد که خسارات مالی وارد شده را در اثر آتشسوزی، انفجار و صاعقه را پوشش میدهد. همچنین میتوان با دریافت پوششهای اضافی مانند زلزله امنیت مالی خود را تضمین کنیم. بیمهگذار میتواند با پرداخت حقبیمه مشخصی ساختمان مورد نظر خود را تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار دهد. این بیمهنامه را میتوان برای ساختمانهای مسکونی و تجاری ثبت کرد. یکی از ویژگیهای محبوب بیمه آتشسوزی، پوشش اموال داخل ساختمان میباشد. به بیان دیگر اگر بر اثر حادثه آتشسوزی رخ دهد و به اموال داخل ساختمان اعم از مسکونی و تجاری آسیب وارد شود، شرکت بیمهگر موظف است خسارات مالی وارد شده را جبران کند. یکی از اشتباهات رایج بیمهگذاران متفاوت دانستن بیمه آتشسوزی و بیمه زلزله میباشد. درواقع بیمه زلزله یکی از پوششهای بیمهنامه آتشسوزی میباشد. بیمهگذار با انتخاب این پوشش و پرداخت حقبیمه بیشتری میتواند اموال خود را در برابر خسارات وارد شده به واسطه زمین لرزه نیز بیمه کند.
در جواب باید گفت بله و خیر. داشتن بیمه آتشسوزی مانند بیمه شخصثالث از لحاظ قانونی اجبار نیست. اما برای محافظت از اموال خود و دیگران میبایست این بیمه را برای خود ضروری در نظر بگیریم. اگر در طی حادثه ساختمان ما دچار حریق شود و این آتشسوزی به افراد دیگر نیز آسیب برساند در صورت داشتن بیمه آتشسوزی با پوششهای مسئولیت، شرکت بیمهگر این خسارات را پوشش میدهد. اما در صورت نداشتن بیمهنامه آتشسوزی تمام خسارات وارد شده به افراد دیگر را خود شخص باید پرداخت کند. به همین دلیل به منظور جلوگیری از همچین شرایطی بهتر است داشتن بیمهنامه آتشسوزی را برای خود در اولویت قرار دهیم. از دیگر شرایطی که داشتن این بیمهنامه را به یک امر ضروری تبدیل میکند بلایای طبیعی میباشند. با داشتن بیمهنامه آتشسوزی به همراه پوششهای مناسب تمام اموال شما در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل، آتشفشان و… مورد حمایت قرار میگیرد. حال اگر تصمیم به دریافت بیمهنامه آتشسوزی گرفتهاید، بیمهچی در کنار شماست تا بهترین بیمهنامه را به همراه بهترین و مفیدترین پوششها مقایسه و انتخاب کنید.
به طور کلی پوششهای اصلی بیمه آتشسوزی شامل آتش، صاعقه و انفجار میباشد. اگر در اثر صاعقه، انفجار و یا آتش منجر به ایجاد آتشسوزی و یا خسارات بدون آتشسوزی شود(مانند از بین رفتن اتصالات برقی ساختمان در اثر برخورد صاعقه) بیمه آتشسوزی این خسارات را پوشش میدهد. اما بیمهگذار میتواند با توجه به کاربری ساختمان، موقعیت مکانی، نیاز و شرایط خود یک سری پوششهای اضافی را برای خود انتخاب کند. در ادامه برخی از این پوششهای اضافی را بررسی میکنیم.
اگر قصد دارید از وضعیت بیمهنامه آتشسوزی خود و یا تاریخ اتمام آن مطلع شوید میتوانید مسیر زیر را دنبال کنید و استعلام بیمهنامه خود را از طریق بیمه مرکزی بگیرید. همچنین میتوانید با پشتیبانان بیمهچی تماس حاصل فرمائید و استعلام بیمه خود را از بیمهچی دریافت کنید.
1. در ابتدا وارد صفحه بیمه مرکزی شوید.
2. پس از ورود به سایت بیمه مرکزی مطابق عکس زیر روی گزینه میز خدمات الکترونیک کلیک کنید.
3. در صفحه باز شده روی گزینه استعلام سوابق بیمه کلیک کنید.
4. روی گزینه ثبت استعلام جدید کلیک کنید.
5. پس از تایید به مرحله بعدی بروید.
6. اطلاعات خواسته شده را به همراه کد تصویر به درستی وارد کنید و روی گزینه تایید کلیک کنید. (صاحب شماره موبایل وارد شده و کدملی باید یک نفر باشد.)
7. در این مرحله یک کد تاییدیه برای شما موبایل وارد شده ارسال میشود. کد را در کادر مشخص شده وارد کنید، سپس کد تصویر را وارد کنید و روی تایید کلیک کنید.
8. در این مرحله کد پیگیری به شما نمایش داده میشود. همچنین این کد به شماره موبایل شما پیامک میشود.
9. در بخش استعلام، کد استعلام، کدملی و کد تصویر را به درستی وارد کنید.
10. با کلیک بر روی دریافت نتیجه استعلام بیمهنامه میتوانید از وضعیت بیمهنامههای خود مطلع شوید.
به طور کلی مکانهایی که تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار میگیرند سه دسته میباشند. منازل مسکونی، ساختمانهای صنعتی مانند کارخانهها و ساختمانهای غیر صنعتی یا تجاری مانند پاساژها. هرکدام از این ساختمانها بیمهنامه اختصاصی و شرایط خاص خود را دارند. همچنین میزان ریسک و حقبیمه آنها کاملا متفاوت محاسبه میشود. برای مثال ساختمانهای صنعتی که با مواد اشتعالزا فعالیت میکنند ریسک بالاتری نسبت به یک واحد آپارتمان مسکونی دارد. به همین جهت ریسک پذیری بیشتری نیز شامل حال شرکت بیمهگر میشود و به دنبال آن حق بیمه متغیر خواهد بود.
به طور کل بیمه آتشسوزی برای ساختمانها صادر میشود و آتشسوزی خودرو تحت پوشش بیمه بدنه میباشد. اما اگر در اثر آتشسوزی یک ساختمان خودرویی دچار آسیب شود در صورتی که ساختمان دارای بیمه آتشسوزی با پوشش مسئولیت در قبال همسایگان باشد، آنگاه شرکت بیمهگر موظف است خسارتهای وارد شده را پرداخت نماید.
بیمه آتشسوزی بطور کلی یک بیمه اختیاری میباشد. با این حال برخی شرایط وجود دارد که ممکن است بیمه آتشسوزی به شکل اجباری در بیاید. مانند وامهای مسکن، بیمههای اجارهای و دیگر شرایط خاص. با این حال اگرچه بیمه آتشسوزی یک بیمه اختیاری است اما بهتر است برای حفاظت از داراییها این نوع بیمه را در نظر داشته باشید.
بطور کلی بیمه آتشسوزی برای اموال و ساختمانها طراحی شدهاست. اما بیمه آتشسوزی با پوششهای اضافی مسئولیت، خودرو را نیز تحت شرایط خاصی تحت پوشش خود دارد. برای مثال اگر ساختمانی دچار حریق شود و به خودرو داخل پارکینگ آن ساختمان خسارت وارد شود، بیمه آتشسوزی با پوششی تحت عنوان مسئولیت در قبال همسایگان خسارات وارده را پرداخت مینماید.
در صورت وقوع آتشسوزی باید ابتدا به شرکت بیمهگر اطلاع دهید. بیمهگر با جمعآوری مدارک و ارزیابی میزان خسارت واردشده، پرونده شما را بررسی میکند و در نهایت خسارات تحت پوشش بیمهنامه را پرداخت میکند. توجه داشتهباشید که هر شرکت بیمهگر شرایط خاص خود را دارد و بهتر است قبل از خرید بیمهنامه به این شرایط به خوبی توجه کنید. بیمهچی در کنار شماست تا تمامی شرایط را به بهترین شکل ممکن انتخاب کنید تا در زمان حادثه به مشکل برنخورید.
بیمه آتشسوزی اموال ساختمان شامل دیوارها، سقف، تاسیسات و همچنین اموال داخلی ساختمان شامل مبلمان، لوازم خانگی، وسایل الکترونیکی، و اشیا شخصی را تحت پوشش قرار میدهد.
پوششهای اصلی بیمه آتشسوزی شامل آتشسوزی، صاعقه و انفجار میباشد و تمام خسارات وارده به اموالی که در زمان ایجاد قرارداد تحت پوشش قرارگرفتهباشند را پرداخت میکند. همچنین بیمه آتشسوزی شامل برخی پوششهای اضافی میباشد که شامل زلزله و آتشفشان، سیل، طوفان، خسارات ناشی از برف و باران، سقوط هواپیما یا قطعات آن، ترکیدگی لوله، سرقت و… میباشد.
به طور کلی داشتن بیمه آتشسوزی برای تمامی ساختمانها و اموال ضروری نیست. با این حال در برخی شرایط و قرارداد ها داشتن بیمه آتشسوزی الزام میباشد مانند وامهای مسکن
بله، برخی شرکتهای بیمه در شرایط مختلف مانند جشنوارهها، سابقه خرید بیمه و… تخفیفاتی را ارائه میدهند.
بله، مالک و مستاجر هر کدام میتوانند بیمه آتشسوزی را به صورت جداگانه خریداری کنند. مالک میتواند این بیمه را برای ساختمان و مستاجر برای اجناس و اثاثیه خود خریداری کند.
بله، میتوان از بیمه آتشسوزی برای اموال قدیمی و تاریخی نیز استفاده کرد. اما شرایط و مقررات آن متفاوت میباشد و ممکن است نیاز به بررسی بیشتر توسط شرکت بیمهگر و همچنین خرید پوششهای مضاعف داشته باشد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت حامیگران اعتماد پایدار می باشد
© 2025 ,https://www.bimechee.ir